18 Şubat 2017 Cumartesi

Karadedeler Olayı Part 2

Karadedeler Olayı Part 2


karadedeler olayı ile ilgili görsel sonucu


2010’ların başında vizyona giren Karadedeler Olayı filminin yayınlanmasıyla yediden yetmişe herkesi etkisi altına almış ve herkesin aklında tek bir soru yaratmıştır. Karadedeler olayı gerçek mi?
Karadedeler Olayı filminin tartışmaları, tüm Türkiye ile birlikte en son Kırklareli’ni de etkilemiştir. Filmden bahsedeninternet siteleri ve sosyal medya, gerçek olduğu öne sürülmüş görüntülerin; 1989 yılında Lüleburgaz’ın Davutlu Köyü’nde gerçekleştiği hakkında çeşitli yorumlar yapmıştır. İnternet ortamında filmin çeşitli yorumlara maruz kalmasının yanda; köyün Davutlu olduğu yorumları da bir haylı artmıştır. Film şirketinden hiçbir açıklamam gelmemesi de köyün mağduriyetini iyi arttırmıştır.

Davutlu Köyü

1989 yılında, Davutlu Köy’ünde muhtar olan; Ali Osman Karagöz, köylerinde Karadedeler Olayı diye geçen durumun, ne 1989’da, ne de daha öncesinde vesonrasında yaşanmadığı açıklamasını yapmıştır. Film ile birlikte köylerinin, kötü bir reklama maruz kaldığınıve konuyu detaylı bir şekilde araştırdıktan sonra hukuki süreç başlatmak istediğini belirtti. Bir süre önce sinema, internet ve televizyonlarda dönmeye başlayan, şoka hazır olun sloganının olduğu bir fragman ortaya çıktı.Yaklaşık bir dakika süren fragmanda, ağaçlık bir bölgede amatör bir çekim yeralmaktave daha sonra bir çocuğun çığlıkları bulunmaktadır. Bununla birlikte Karadedeler olayı gerçek mi sorusu sosyal paylaşım sayfalarında yayılmaya başladı.


Karadedeler Olayı

Yapımcı şirket il, ilçe ve köy ismi konusunda sansür tekniğini kullanmış ve tedbirli davranmıştır.Sadece K…ilinin D… köyünde açıklamaları kullanılmasına rağmen, sosyal medya ve internette; Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinin Davutlu Köyü söylentisine hızla yayılmıştır. Karadedeler Olayı, saat beşte köyde yaşayanların dışarı çıkmasını engelleyen esrarengiz yaratıkların olduğunu iddia eden bir olay ve çekilmiş bir filmdir. Ancak olayın gerçekliğine dair çeşitli iddialar vardır. Bu iddialar karşısında ise yapımcılar tarafından da herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Yapımcılardan açıklama gelmemesi ve internet ortamında kulaktan dolma bilgilerin hızla yayılması ile Karadedeler olayı gerçek mi sorusu da cevap arayan ve en çok merak edilen soru olmuştur. 1984 yılından itibaren köyde muhtarlık yapan Karagöz’ün verdiği cevaba göre, Davutlu köyünde böyle bir olay asla, hiçbir yıl yaşanmamış ve bu söylentiler filmin izlenmesi için kullanılmış çirkin bir reklam olmuştur.


Paylaş:

0 Yorum "Karadedeler Olayı Part 2"

Yorum Gönder